KinderKunst museum

reactiedatum
  • april 2018
  • januari 2019

Het KinderKunst museum is een kunsteducatie project voor scholen in de Liemers dat onderdeel is van het deelproject 'De Kunst van het maken'. 

In het kinderkunst project ‘Kunst & Ambacht, doogeven van passie” koppelen we een winkelier aan een kunstenaar. Geïnspireerd op het ambacht van een Zevenaarse winkelier, geven kunstenaars unieke kunstlessen op basisscholen in de Liemers. De gemaakte kinderkunstwerken worden, in januari 2019 tijdens het SevenArt Festival, door middel van een kinderkunst-route tentoongesteld in de etalages van de deelnemende winkeliers.

Het KinderKunst museum biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan kunst van kinderen. Het museum is steeds tijdelijk van aard en kan zich overal ontpoppen. In een leegstaand gebouw, een bibliotheek, een park, een verzorgingstehuis, een galerie of een etalage. Het KinderKunst museum heeft altijd een inhoudelijk verhaal en staat garant voor kwaliteit. De creativiteit van de kinderen wordt optimaal gestimuleerd. Het creatieve proces en de presentatie van het werk zijn daarbij belangrijk. De 21 century skills: creativiteit, kritisch denken, samenwerken en ondernemerschap vormen de basis voor de projecten. Het KinderKunst museum zal een verbindende factor worden tussen (culturele) instellingen, kunstenaars, ondernemers/winkeliers en scholen in de Liemers.

Geef een reactie