Twaalf Beeldende Vrouwen bij Expo-Angerlo

reactiedatum
  • 28 oktober 2018
  • 25 november 2018
Marijke Postma Marijke Postma

In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo werken van het kunstenaarscollectief de Beeldende Vrouwen. De expositie is te zien van 28 oktober t/m 25 november 2018, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Sinds enkele jaren exposeert kunstenaarscollectief de BV onder de noemer ‘De BV ON TOUR’ op diverse plekken in Nederland. Zij exposeerden bijvoorbeeld in een hofje in Leiden, een paardenstal op Goeree Overflakkee, een galerie in ruste in Winterswijk, het fraaie landgoed Poelwijk in Gendt en Huis Kernhem in Ede. En nu dus in de sfeervolle Galluskerk in Angerlo!    

De BV, de Beeldende Vrouwen, bestaat uit 12 beeldend kunstenaars uit Arnhem en omgeving. Al 20 jaar komen zij regelmatig bij elkaar om over hun werk te praten, tentoonstellingen te bezoeken en exposities van hun werk voor te bereiden. De leden exposeren hun werk ook individueel en in andere groepsverbanden.

Er zal een grote diversiteit aan stijlen en technieken te zien zijn: van fotografie tot stempeldruk, glazen sieraden, beelden, schilderijen, installaties en grafiek. Door de ruime ervaring van dit collectief en de lange samenwerking ontstaat er tijdens het inrichten toch altijd weer een afgewogen en inspirerende tentoonstelling, waarin alle werken mooi tot hun recht komen. 

Geef een reactie