Tentoonstelling Verdronken dorp Leuffen

reactiedatum
  • 1 februari 2019
  • 1 juni 2019
Directeur Ben van den Anker (Candea College) en wethouder Gemma Tiedink met een aantal makers van de kunstwerken en docente Sacha Driessen (Candea College) Directeur Ben van den Anker (Candea College) en wethouder Gemma Tiedink met een aantal makers van de kunstwerken en docente Sacha Driessen (Candea College)

De Liemers is omgeven door water. Mede dankzij de dijken kunnen we veilig wonen. Maar stel: de dijk breekt door. Je moet je huis verlaten. Wat dan? Wat doet dat met je? In 1799 gebeurde dat in Leuffen, dichtbij Groessen.

Voor het Cultuur- en Erfgoedpactproject ‘Bakens in het Liemers landschap’ hebben leerlingen uit 2HAVO van het Candea College zich verdiept in het verdronken dorp Leuffen. In 28 kunstwerken, bestaande uit drie lagen gemaakt met verschillende technieken, hebben de leerlingen het verhaal van het verdronken dorp Leuffen verbeeld.

Het project startte op 25 september 2018. Om een beeld te krijgen van het verdronken dorp, hebben de leerlingen de plek bezocht waar Leuffen ooit lag. Daarna fietsten zij door naar Kunstwerk! Liemers Museum. Archeoloog Jan Verhagen vertelde hen daar op inspirerende wijze wat er precies was gebeurd in Leuffen en waarom.

In de weken daarna gingen de leerlingen tijdens de lessen beeldende kunst en vormgeving aan de slag. Zij begonnen met een tekening in potlood en een schildering in ecoline. Daar werd tot slot een gravure overheen gedrukt. Het resultaat? Een tentoonstelling in Kunstwerk! Liemers Museum met 28 werken die een actuele kijk geven op het thema water in de Liemers.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 1 februari 2019 om 16.00 uur in Kunstwerk! Liemers Museum (Kerkstraat 16, 6901 AB Zevenaar).

Geef een reactie