Netwerkbijeenkomst Cultuur-en Erfgoedpact 15 november

reactiedatum
  • 15 november 2019
  • 14:00-16:00

Tijdens de bijeenkomst zal onder andere zal de nieuwe beeldbank website 'Liemers in beeld' gelanceerd worden en kunt u deelnemen aan één van de drie workshops. Deze geven een frisse kijk op cultuureducatie, cultuurparticipatie of cultuurtoerisme! U kunt u hier aamelden.

Programma

  • 13:30 Inloop met koffie en thee: hier kunt u uw voorkeur opgeven voor één van de drie workshops.
  • 14:00 Welkom door Bibi Bodegom, coördinator Cultuur- en Erfgoedpact.
  • 14:05 Projectleiders aan het woord! Sjoerd Geurts van De Liemers Helemaal Goed-Courant en Herman ter Heerd en Evelien Doornbos over de projecten van Stichting Buitenblik.
  • 14:35 Lancering Beeldbank 'Liemers in Beeld'.
  • 14:50 Korte pauze
  • 15:00 Workshops
  • 16:00 Borrel-en netwerktijd! Geniet van de muziek van Bluessum.

STUDIO i: de privilege walk

Heeft iedereen dezelfde privileges? Samen met Sarita Bajnath van Studio i lopen de deelnemers van deze workshop een privilege walk. Aan de hand van vragen die zij stelt, doen de deelnemers een stap naar voren of achteren. Aan het eind is er te zien dat iedereen anders in de maatschappij staat. Ook vertelt Sarita hoe Studio i musea en erfgoedinstanties helpt om deze verschillen tussen mensen te erkennen, om zo allerlei soorten bezoekers te kunnen aanspreken!

Novitas Heritage: Agaath's erfenis

Joerie van Sister van Novitas Heritage wil de erfgoedsector wakker schudden met nieuwe manieren van educatie. Dit ervaren de deelnemers zelf door de game 'Agaath's erfenis' te spelen. In deze Real Life Escape Game ervaar je een gebeurtenis, gecombineerd met een ‘break-in box’ puzzel. Na uitleg en het ontvangen van een rol wordt het je vrij snel duidelijk of jij de erfenis krijgt. Tenminste, als je het testament eerst te pakken weet te krijgen…

Toerisme VAN: de leefstijlvinder

Wat voor type toeristen zijn er allemaal? En hoe speel je het beste op hun behoeften in? Lieke van der Bruggen van Toerisme VAN doet samen met de deelnemers de test van de Leefstijlvinder. Wat voor type vrijetijdsmens ben jij? Daarnaast vertelt ze ook over cijfers van het toerisme in de Liemers, en de plannen voor de aankomende tijd.

 

Geef een reactie