Activiteiten

De kinderboekenweek met als thema ‘En toen’ staat voor de deur. In deze coronatijd is het lastig om met grote groepen kinderen bibliotheken en het Liemers Museum te bezoeken. Doorgaande Lijn coördinator, cultuurcoördinatoren, educator en spelontwerper sloegen de handen ineen en ontwikkelden het spel ‘Lodewijk in de Liemers’. Hiermee kunnen kinderen en andere inwoners van De Liemers op een creatieve manier kennis maken met de geschiedenis van De Liemers in de Gouden Eeuw en de…
Vrijdag 15 november is de Beeldbank ‘Liemers in Beeld’ gelanceerd, tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers. Bijna 90 mensen van verschillende culturele en erfgoedorganisaties uit de Liemers kwamen naar het gloednieuwe HAL12 in Zevenaar om de nieuwe website met historische foto’s over de Liemers feestelijk te lanceren. De aanwezigen kregen daarnaast een indruk van de bereikte resultaten van het Liemers Cultuur- en Erfgoedpact van het afgelopen jaar en deden mee…
Op Zondag 15 september is door de Schutterij St. Andreas 't Grieth in het centrum van Zevenaar de Federatieve Schuttersdag 2019 georganiseerd. Aan deze dag hebben maar liefst 33 schutterijen deelgenomen!
View the embedded image gallery online at:
https://www.levenindeliemers.nl/activiteiten#sigProId22fd3eea08
De Liemers barst van de mooie initiatieven! Hierover vertellen we u graag meer tijdens de volgende jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers op vrijdag 15 november om 14:00 in het nieuwe HAL12 te Zevenaar. Aanmelden kan hier. 

Struunen en Pruuven

reactiedatum
 • 31 augustus 2018
Lekkere streekproducten, eigengemaakte kunst en Liemerse smartlappen: het was allemaal te proeven, zien en horen op de Liemerse streekmartk 'Lekker struunen en pruuven' op 31 augustus in Zevenaar. Jong en oud was enthousiast!
Hoe verbind je jongeren en ouderen met elkaar, en laat je daarbij ook historisch besef groeien? Komdersuut heeft samen met Stichting Dorpshuis en de Gallusstichting het initiatief genomen om een historische route op te zetten in Angerlo. Jongeren van basisschool de Trompetter in Angerlo hebben oudere Angerlose bewoners geïnterviewd over hun herinneringen aan het Angerlo van vroeger. Deze interviews zijn uitgewerkt in bordjes die men kan bekijken langs de historische route in Angerlo, die dinsdag…

BuitenBlik Festival

reactiedatum
 • 31 mei 2019
 • 2 juni 2019
View the embedded image gallery online at:
https://www.levenindeliemers.nl/activiteiten#sigProIdc01babb7f9
View the embedded image gallery online at:
https://www.levenindeliemers.nl/activiteiten#sigProIdd6ccf85e47
Van 31 mei t/m 2 juni vindt het jaarlijkse Buitenblik Festival plaats op en rond de oevers van de Breuly. Een kleinschalig festival met gratis entree op het festivalterrein, een buitenfilm op het terrein van de Breuly, muziek, theater, food en fun! 
Leven in de Liemers stimuleert graag mooie initiatieven, zoals het Liemers Literair Lentefestival in Groessen op 21 april! Tijdens dit festival presenteren bekende lokale dichters, performers, acteurs en musici hun werk aan de hand van Liemerse thema's. Ook kan men genieten van een fantastische meergangenmaaltijd met Liemerse ingrediënten en bijpassende drankjes!
In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Gerda Drenth, kunst op verpakkingsmaterialen  van Jenny Piso en fotokunst van Lisanne van Bergen. De expositie is te zien van 17 februari t/m 17 maart 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Tentoonstelling Verdronken dorp Leuffen

reactiedatum
 • 1 februari 2019
 • 1 juni 2019
De Liemers is omgeven door water. Mede dankzij de dijken kunnen we veilig wonen. Maar stel: de dijk breekt door. Je moet je huis verlaten. Wat dan? Wat doet dat met je? In 1799 gebeurde dat in Leuffen, dichtbij Groessen. Voor het Cultuur- en Erfgoedpactproject ‘Bakens in het Liemers landschap’ hebben leerlingen uit 2HAVO van het Candea College zich verdiept in het verdronken dorp Leuffen. In 28 kunstwerken, bestaande uit drie lagen gemaakt met verschillende technieken,…
Op donderdag 31 januari vindt in Huis Vredenburg te Westervoort om 20.00 u de presentatie plaats van de ‘Poëtische Kaart van Westervoort’. Die brengt het dorp in kaart aan de hand van gedichten. Inwoners hebben gereageerd op de oproep hun boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht. Arnold Krechting, David Smink, Henricus van Wijngaarden, Gerry Smink-Bles, Vincent Heijmen, Marieke Laverman, Tinus Koenen en PieterS  hebben gedichten geschreven.
Zevenentwintig studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (opleiding: Communication and Multimedia Design) gaan op zoek naar innovatieve manieren om het erfgoed van de Liemers over te brengen op inwoners en toeristen. Zij gaan aan de slag met de casus van het verdronken dorp Leuffen, waar ook een kunstwerk over gemaakt zal worden. De studenten hebben gebrainstormd over onder andere Virtual en Augmented Reality en 360 graden film en fotografie. Op 22 januari presenteren zij een…

Eindpresentatie Zing en Swing

reactiedatum
 • zondag 27 januari 2019
Zing en Swing bestaat uit een groep enthousiaste ouderen die graag zingen, muziek maken, dansen en vooral van veel gezelligheid houden. In 20 weken is er hard gewerkt aan een mooie eindpresentatie onder leiding van Paul Mulder.

Twaalf Beeldende Vrouwen bij Expo-Angerlo

reactiedatum
 • 28 oktober 2018
 • 25 november 2018
In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo werken van het kunstenaarscollectief de Beeldende Vrouwen. De expositie is te zien van 28 oktober t/m 25 november 2018, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Trainingen MuziekGeluk

reactiedatum
 • oktober 2018
 • november 2018
Dit jaar worden er nog twee gratis MuziekGeluk trainingen geven bij Eindeloos Musiceren in de Liemers. In deze training leer je hoe je muziek als zorg-ondersteuning en welzijnbrenger inzet bij dementie.
Bijeenkomst op woensdagvond 14 november 2018 in Groessen Op woensdagavond 14 november 2018 organiseert het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers een bijeenkomst in het buurthuis van Groessen over het project ‘Bakens in het Liemerse landschap’. Het project wil de geschiedenis van het verdronken dorp Leuffen tot leven wekken door middel van een kunstwerk. Inwoners en andere betrokken zijn van harte uitgenodigd om op deze avond mee te denken over de invulling van dit kunstwerk.
In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Martine van Zwieten en schilderijen van het schilderscollectief ONS. De expositie is te zien van 2 t/m 30 september 2018, elke zondag en op zaterdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Open Monumentendagen in Angerlo

reactiedatum
 • 8 en 9 september 2018
In Angerlo zijn tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september vier monumenten te bezoeken, de Galluskerk aan de Dorpsstraat 31 van 13.00 tot 16.00 uur, het woonhuis aan de Mariëndaalseweg 16, het boerderijcomplex Enghuser Molenacker aan ’t Klooster 10 en de T-boerderij Grinshuus aan de Didamseweg 17 met openingstijden van 10.30 tot 16.30 uur.

Kunst in het water en water in de kunst

reactiedatum
 • 13 en 14 september 2018
 • 10.00-15.00 uur
Op donderdag 13 en vrijdag en 14 september 2018, kun je meedoen met een gratis workshop Land-art bij camping De Bijland.
De Liemers bruist van de goede ideeën. Dankzij het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers worden er dit jaar al elf gerealiseerd. En dat kunnen er nog meer worden! Initiatieven die de leefbaarheid en identiteit van de Liemers versterken door middel van kunst, cultuur of erfgoed kunnen tot 1 oktober 2018 een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

Midwinterhoorntocht

reactiedatum
 • 30 december 2018
In 2018 wordt alweer voor de zesde keer de Midwinterhoorntocht Zevenaar georganiseerd; een wandel- en fietstocht, langs bijzondere locaties in Zevenaar en omstreken. Er is keuze uit een korte route (6 km) en een lange route (12 km). Onderweg op verschillende locaties, staan de midwinterhoornblazers opgesteld en worden diverse leuke en educatieve activiteiten georganiseerd. Door te luisteren naar het geluid van de midwinterhoorn kan de route al worden gevolgd. De tocht slingert zich door een gebied met…
Iedereen heeft zo zijn favoriete plek in zijn dorp of omgeving. Gewoon omdat ze zo fraai is of omdat u er herinneringen aan heeft. Blij, droevig, spannend, dat maakt niet uit. Straat, huis, veld, allemaal prima. Zo’n plek heeft velen geïnspireerd voor een gedicht of verhaal. Denk maar aan Harrie Kemperman of Kees Eiges.

Komdersuut Angerlo

reactiedatum
 • oktober 2018
 • februari 2019
Verhalen en beelden vormen de essentie van het project. Ouderen gaan samen met de jeugd van Angerlo (basisschool en jeugdverenigingen) foto’s, tekeningen, schilderstukjes maken van de kenmerkende plekken in Angerlo. Oudere inwoners vertellen verhalen van mensen die door de eeuwen heen hebben gewoond en gewerkt in Angerlo.

KinderKunst museum

reactiedatum
 • april 2018
 • januari 2019
Het KinderKunst museum is een kunsteducatie project voor scholen in de Liemers dat onderdeel is van het deelproject 'De Kunst van het maken'. Het KinderKunst museum biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan kunst van kinderen.